Oдржан Панел/Округли сто о Коридору Исток

DSC02955
Facebook

У Свечаној сали Скупштине општине Кучево одржан је Панел/Округли сто  канцеларија за локални економски развој и туристичких организација локалних самоуправа са економског простора Мултимодалног саобраћајног коридора – Исток (Црноморског коридора). Овај простор обухвата 16 општина у 4 округа.Округли сто је одржан у складу са смерницама и подршком Владе Републике Србије развоју и реализацији овог коридора.

Панел је отворио домаћин скупа, председник општине Кучево Новица Јаношевић, који је укратко изнео значај који би реализација овог коридора имала за све становнике овог дела Србије, али и истакао да то није само у националном већ и регионалном па и паневропском интересу.Подсетио је и да је Кучево било ако не прво, а оно међу првима које је јасно подржало  иницијативу за изградњу коридора Исток (који сем ауто-пута предвиђа и реконструкцију железничког саобраћаја / што је управо почело да се дешава/ и осавремењавање речног саобраћаја) и организовало скупове

О нивоима  и аспектима значаја МС Коридора-Исток (ЦмК) за економски, демографски и социјални оправак и развој локалних самоуправа овог региона Источне Србије говорио је аутор и иницијатор МС Коридора-Исток (ЦмК), Ненад Чоловић („Infra Green” d.o.o. Београд, „Green Wall“ – Агенција за развој пројеката, Београд). У другом делу састанка своја излагања су имали представници општинских канцеларија за ЛЕР и туристичких организација а на крају панела усвојен је и заједнички закључак.

 

 

Loading