Потписан Споразум „тежак“ близу 5 милиона дин за спровођење Локалног акционог плана запошљавања

DSCN0131
Facebook

Национална служба за запошљавање и Општина Кучево су предвиделе суму од  4.800.000,00 динара   за спровођење овогодишњег  Локалног акционог плана запошљавања. Свака страна ће определити по 2.400.000,00 а финансираће се  Програми или мере активне политике запошљавања кроз субвенције за самозапошљавање (864.000,00), субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије  теже запошљивих(1.600.000,00), и јавни радови ( 2.336.000,00).

Потписани Споразум предвиђа да партнери ( НСЗ и Општина) распишу Јавне позиве и Конкурсе за све програме појединачно о ћему ће заинтересовани бити благовремено обавештени на адекватан начин.

Коментаришући Споразум, председник општине Кучево Новица Јаношевић  је у изјави за медије истакао да је :“… наша локалнса самоуправа  увек била спремна да подржи све активности које би довеле до смањења незапослености у било ком облику па и кроз овакве видове мера. Предвиђамо далеко снажнији приступ решавању овог проблема у будућем периоду, посебно кад се узме у обзир да ће неки привредни субјекти почети или садашњи рад подићи на вишу разину, што ће представљати нову могућност за запошљавање“. 

 

Loading