Novih 7 miliona Ustanovi za starija i odrasla lica “Kučevo” i 800.000,00 za PU “Lane”

slajd6-920x405
Facebook

Ustanova za starije i odrasle “Kučevo” koja radi pri Centru za socijalni rad,  na nedavno završenom  Javnom konkursu Ministarstva pravde dobila je  6.986.148,00 dinara za realizaciju projekta „Zamena postojecih podnih obloga epoksidnim podovima u smestajnoj zgradi i kuhinji sa trpezarijom“.

Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja sprovela je Komisija Ministarstva pravde sačinjena od predstavnika relevantnih institucija. Na predlog komisije, Vlada  Republike Srbije je donela rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Ustanova za odrasle i starije „Kučevo“ već treći put , po ovoj osnovi, dobija sredstva, najviše zahvaljujući uspešno realizovanim prethodnim projektima: prvi put  5 miliona za rekonstrukciju krova Ustanove, drugi put 2,5 miliona za nabavku i ugradnju signalnih uredjaja  i sada 6.986.148,00 dinara za zamenu dotrajalih podova u centralnoj zgradi gde je trenutno smesteno 140 korisnika.

Na istom konkursu , Predškolska ustanova Lane u Kučevu dobila je  sredstva u iznosu od 800.370,00 za projekat „Unapređenje energetske efikasnosti kroz zamenu kotlova u objektu „Sunce”.

 

Loading