35. godina postojanja PU “Lane”

DSCN9710-960x600_c
Facebook
  1. maja u Velikoj Sali Centra za kulturu odrćae se svečanost povodom 35. godina rada I postojanja Predškolskae ustanove „ Lane”  u  Kučevu. U okviru svečanosti deca će izvesti prigodni kulturno umetnički program,  radnicima ustanove će biti uručene jubilarne nagrade dok će zaslužnim  pojedincima,  preduzećima, privrednicima i  ustanovama , za njihov doprinos biti uručene Zahvalnice..O postignutim rezultataima na vaspitanju mališana u proteklih tri ipo decenija govoriće  direktorka Predškolske ustanove “ Lane’’ Ranka Jovetić.

 Da se potsetimo  na davnu 1982.godinu kada je  Samoupravna interesna zajednica dečije zaštite  Kučevačke  opštine osnivala radnu organizaciju Dečiju ustanovu-vrtić u Kučevu. Naredne godine u februaru 1983. godine Sekretarijat za opštu upravu i društvene delatnosti Skupštine opštine Kučevo donosi rešenje po kome su ispun jeni svi propisani uslovi i dečiji vrtić  “ Lane’’ počeo je sa radom. Tada je bilo 7 zaposlenih, a deca su bila raspoređena u dve grupe, mlađu sa 17 i stariju sa 23 deteta. Kroz tri ipo decenije broj dece je rastao, a program vaspitno-obrazovnog rada ostvaruje se u 9 grupa, od kojih u 3 jaslene i 6 vaspitnih grupa. PU “LANE za protekle tri ipo  decenije imala je važnu ulogu u pružanju vaspitno-obrazovnog rada mališana u opštini Kučevo . U ovoj predškolskoj ustanovi danas boravi  160 – toro mališana od jedne do 7 godina starosti. U 11 grupa . Mališani vrtića , , Lane’’sva tri objekta  sa svojim vaspitačima redovni su učesnici na mnogobrojnim kulturno-sportskim takmičenjima i manifestacijama, gde postižu dobre rezultate. -Sve ovo dovodi i do zapaženih učešća dece i vaspitača na takmičenjima i manifestacijama koja se dešavaju na nivou Braničevsko-Podunavskog okruga i sa kojih se naša deca i vaspitači često vraćaju sa osvojenim nagradama. Da je stručnost nešto što karakteriše našu Ustanovu govori i činjenica da su naši vaspitači bili prvi sa svojim kolegama na nivou oba Okruga gde su držali seminare radioničarskog tipa.

Trijada opština-kolektiv-roditelji svojom uspešnom saradnjom obezbedila je deci opštine Kučevo prijatno i sigurno mesto za odrastanje i razvoj. I pored sve manjeg broja dece koja se rađaju u kučevačkoj opštini ,sva mesta u vrtiću su uvek popunjena. Tome je doprineo i ugled koji ova ustanova uživa u svojoj sredini. PU  “Lane’’ i svi zaposleni u sva tri objekta “Sunce”, “Maslačak”I “Cvrčak”  kontinuirano rade na obezbeđivanju svih uslova za bezbedan rada i boravak dece. Radi se uporedo i na uređenju, obnavljanju i oplemenjivanju svih prostora u vrtiću.

 

Loading