Mi moramo da pobedimo !!!

dscf2212
Facebook

Kratak je rezime današnjeg radnog sastanka i konferencije za štampu koje su održali predsednik opštine Kučevo Novica Janošević i vlasnik švajcarske firme Daccomet AG Edvin Dacić. Obojica su izrazili veliko zadovoljstvo dosadašnjim tokom anketiranja građana koje zajedno  predstavnici lokalne samouprave i potencijalnog investitora. Anketiranje je počelo u ponedeljak 05. decembra i obavljaće se sve do srede 14-og i tada će obe strane imati pravu sliku najvažnijeg resursa koji jedna opština može imati – radno sposobnog stanovništva. Na osnovu rezultata uradiće se Studija izvodljivosti od strane Daccometa AG za otvaranje fabrike u Kučevu a lokalna samouprava će imati pravu sliku stanja ljudskih resursa opštine.

dscf2192

„Najvažnije je da podaci budu adekvatni stvarnom stanju na terenu „rekao je između ostalog predsednik opštine Kučevo“ i  da steknemo pravi uvid koliko imamo radno sposobnog stanovništva. To nam je bitno ne samo zbog  realizacije projekta sa firmom gospodina Dacića već i zbog drugih potencijalnih investitora. Zbog toga još jednom upućujem apel svim nezaposlenima  da se anketiraju jer su ljudski resursi, uz prirodna bogatstva, ono najvažnije što jedna opština ima.“ Iskoristio je priliku da se još jednom zahvali Daccometu AG koji je iskazao veliku spremnost i  nameru da otvori pogon u Kučevu, ali i kabinetu predsednika Vlade, Ministarstvu privrede i Razvojnoj agenciji Srbije koji  podržavaju ovaj projekat.

dscf2219

 

„ U Kučevu sam naišao na sagovornike koji otvoreno govore o svemu, ništa ne skrivajući. To je izuzetno retko i to ističem na svakom koraku. Ovo se posebno odnosi na vašeg predsednika opštine ,  Novicu  Janoševića koji se pokazao kao izuzetno iskren čovek  koji je zbog toga zadobio moje poverenje. Ispričaću nešto što se dogodilo na samom početku našeg poslovanja u Republici Srpskoj : od 100 prvih sagovornika najrazličitijih profila i zvanja samo dvojica mi nisu ulepšavali pravu sliku stanja na terenu, već mi iskreno i bez lakirovke rekli kakva je situacija. Jedan od njih bio je direktor propale fabrike u Prnjavoru koja je imala 65 radnika. On je i danas direktor ali sada imamo 365 zaposlenih. Tako sam dočekan i u Kučevu. Sada sam se već i sam uverio da sve što mi je rečeno odgovara istini, što je jedan od preduslova za zajedničko poslovanje.Moram naglasiti i kvalitet  Javne rasprave  koja je bila održana pre nekog vremena,jer mnoge od  pokrenutih tema  na njoj se u drugim sredinama drže sakrivene.“

Oba sagovornika su istakla da postoji mnogo razloga za veliki optimizam, kada je u pitanju otvaranje nove fabrike u Kučevu tako da sen ekao prirodno, na kraju konferenciju iznedrio i zajednički slogan :„ Mi moramo  pobediti“!!!

dscf2229

Nakon konferencije, vlasnik Daccometa AG se uputio u Rabrovo gde je u toku anketiranje zaposlenih.

 

Loading