Савет Браничевског округа одржао седницу у Кучеву

DSCN0155
Facebook

Савет Браничевског округа, који сачињавају први људи свих осам локалних самоуправа  ( град Пожаревац и општине Велико Градиште, Петровац, Жагубица, Жабари, Мало Црниће, Голубац и Кучево) одржао је своју другу, редовну седницу, баш у Кучеву, однедавно најбољој локалној самоуправи округа. На седници, којом је председавао Начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, разматрана је сарадња локалних самоуправа са окружним подручним јединицама органа државне управе, формирано је координационо тело за управљање отпадом на нивоу округа, разматрана досадашња реализација озакоњења објеката и формирања стамбених заједница као и нови позив за IPA пројекат.

У изјави датој поводом седнице, Начелник Ђокић је истакао да је за даљи развој округа у целини неопходна боља инфраструктура и да се због тога толико улаже у њу. Такође, истакао је да је тренутна вредност инвестиција у округу близу милијарду долара, највише захваљујући изградњи луке у Костолцу.

Домаћин скупа, председник општине Кучево Новица Јаношевић, рекао је да је ово још једно признање локалној самоуправи града на Пеку и истакао да ће све општинске структуре наставити са досадашњим активностима за побољшање, посебно развоја привредних субјеката на својој територији.

Loading