Победе „Звижда“ и РСК-а у ванредном колу

IMG_3426
Facebook

На стадионима Фудбалског савеза региона Западне Србије ове среде је играно ванредно коло. Оба зонаша из наше општине, „Звижд“ на свом терену са 4:3 а РСК на гостујућем у Жагубици са чак 4:0,  освојили су нове бодове. Међутим, остали резултати су били такви да су оба задржали своје досадашње позиције на табели : РСК четврту са 45 бодова а „Звижд“ шесту са 38 бодова. У недељу, 06. маја у Раброву ће бити одигран општински дерби, јер ће РСК дочекати „Вукове са Пека“ у утакмици која ће почети у 16,30 часова.

 

 

                                         Звижд – Морава 4:3 (1:1)

Кучево, стадион  „Миодраг Мики Станојевић“, гледалаца 100, судијаЈовановић (Петровац) 7, стрелци : Живановић у 17 мин, Mилојевић у 48 мин, Костић у 51 и 74 мин (Звижд) Ђокић у 36 мин и Арсић у 83. и 90. mин (Морава), жути картони : Ковачевић (Звижд), Станојловић и Илић (Морава)

Звижд : Петровић 7 (Ђорђевић -), Жујевић 7, Јокић 7 (Матић 7) Вићентијевић 7, Бркић 7, Риастановић 7, Костић 7,5 (Лазић-), Живаљевић 7, Живановић 7,5, Ковачевић 7, Милојевић 7,5

Морава : Михајловић 6,5 (Станисављевић 7) Бојовић 7, Арсић 7,5, Станојловић 7, Лукић 6,5 (Петровић 6,5), Илић 6,5, Ђокић 7, Варагић 7, Миленковић 6,5 (Гарчић -) Кочић 6,5, Бајовић 7

Играч уитакмице : Дејан Живановић (Звижд)

Домаћи су били изразито агилнији и супериорнији у првом делу- након четири добре прилике ( одлични ударци Живановића у 4 мин и Ристановића у 7 мин, затим идеалан цебтаршут Жујовића у 9. мин и прилика за Живановића након дуплог паса са Жујевићем у 11 мин) повели су у 17. Мин када је Живановић искористио убачену лопту Жујевића са десне стране и из другог покушаја, из близине постигао погодак. Гости су изједначали у 36. Мин погодком Ђокића са десетак метара.

У наставку домаћи водећи погодак постижу у 48. Минуту када је Милојевић био смирен и након додавања Живановића затресао мрежу Михајловића са неких десетак метара искоса са леве стране. На 3:1 повећава Костић након који се, истрчане контре Милојевића и његовог шпаса, нашао сам испред Михајловића и постигао погодак са неких 15 метара. Скоро идентична ситуација у  74 мин. само што је    овај пут Костић лопту примио иод Живановића, предрибловао једног играча гостију и голмана и убацио лопту у мрежу. У 83. Мин Арсић користи 2успаваност“ одбране домаћих и соло продором избија пре Петровића и постиже свој први погодак. Други, за коначних 4:3, по сличном рецепту, постиже у задњим секундама меча.

Loading