Bratska Slava u Neresnici

img_0450
Facebook

Vavedenje Presvete Bogorodice, odnosno dan kada su roditelji Majke Božije uveli svoju četvorogodišnju kći Mariju u hram Božiji i predali je prvosvešteniku Zahariju ( ocu Svetog Jovana Krstitelja i Preteče) i tako posvetili Svevišnjem, u hramu posvećenom Vaznesenju Gospodnjem u Neresnici proslavlja se kao bratska (bogomoljačka ) Slava.

img_0428img_0470

Hram je ove nedelje bio pun vernog naroda iz sela i okoline, Svetu Liuturgiju služila su trojica sveštenika : starešina hrama  jerej Dušan Stepanović, penzionisani protojerej Voja Martinović  i paroh turijski, prezviter Nikola Soldatović.

img_0463img_0465

Nakon Svete Liturgije u parohijskom domu održane su agape, tj trpeza ljubavi, kojoj je , sem vernog naroda,  prisustvovalo sveštenstvo iz Smedereva, Klenja i Kučeva,  kao i predsednik MZ Neresnica Ljubiša Ljubomirović.

img_0550

Svečani obred sečenja slavskog kolača izvršio  je protonamesnik Marko Mitrović, paroh II Kučevske parohije.

img_0534img_0518

Božoćni post počeo je  28.novembra 2016. godine  i traje sve do 07. Januara 2017. godine. Liturgije koje su danas, 04. decembra, održane u svim hramovima SPC na teritorije opštine Kučevo, bile su prve u kojima se verni narod pričestio u toku ovog posta.

Loading