Кучево међу најбезбеднијим општинама у Републици

DSC00889
Facebook

Стопа решених кривичних дела износи преко 95 % а у току прошле године није било ни једног страдалог на путевима наше општине – изнето је између осталог, на данашњем састанку Савета за безбедност  општине Кучево ( Савет је скупштинско радно тело а чине га најодговорнији из области безбедности из свих друштвених сфера).

Данашњи састанак, коме су присуствовали председници Месних заједница,  инициран је од стране одговорних из  Полицијске станице Кучева. Наша општина је  заједно са Кладовом, Мајданпеком и Пожаревцем уврштена у пројекат „Полиција у заједници“ које је почело да реализује Министарство унутрашњих послова.

Пројекат предвиђа упознавање  најширих слојева становништва са новим сетом закона из области саобраћаја и рада полиције тако да ће се у наредном периоду у свим Месним заједницама одржати едукација за све заинтересоване , са посебним акцентом на измене и допуне Закона о сабраћају. Такође, предвиђена је много боља покривеност видео-надзором, штампање и дељење флајера и каталога израђених да би се становништво што боље упознало са усвојеним изменама и допунама наведених законских прописа.

Loading