Пуцњем у ногу спречен да активира бомбу

22317-hapsenje-lisice-1
Facebook

Интервенција припадника Полицијске управе Пожаревац  након пријаве о насиљу у породици умало није кобно завршена. Како незванично сазнајемо  све се одиграло јуче ( недеља 18. март) у околини Пожарревца.  З.Ј.(1981) је злостављао мајку а патрола полиције се упутила на лице места  да то спречи. Међутим З.Ј. се оглушио о упозорење полицајаца, па чак и када је испаљен хитац у ваздух у знак упозорења. Осумњичени је прво  једног од полицајаца ударио електрошокером а потом  покушао да активира бомбу ручне израде, претећи да ће побити полицајце. Тада је један од припадника МУП-а  био принуђен да му пуца у ногу.

Након тога З.Ј. је пребачен у Општу болницу у Пожаревац а у претресу куће осумњиченог пронађене су три ручно направљене експлозивне направе, електрошокер, једна импровизована направа налик на пиштољ, боксер и четири ножа.

Због постојања основа сумње да је починио кривична дела напад на службено лице у вршењу службене дужности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, Ј. З. ће по отпуштању из болнице уз кривичну пријаву бити приведен Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

Loading