Комплетно чишћење канализационе мреже од Триангле до Аутобуске станице

DSC00100
Facebook

Од када је почетком ( сада већ  давних) седамдесетих година прошлог века изграђена главна канализациона мрежа  у овом делу града , сем појединачних интервенција комуналног предузећа (када би дошло негде до зачепљења) до  сада није детаљно очишћена . Што практично значи да у њој има вишедеценијских наслага песка и не чуди што су цеви потпуно загушене. Решавање проблема захтевало је  интервенцију великих размера- због тога је ЈКП ангажовало  специјално возило ВОМА из Обреновца које ће,  како је рекао први човек овог предузећа, директор Горан Тодоровић „… радити  од данас ( недеља 11. март. прим. аутора) па колико год да је потребно, док се не ицрпу све наслаге песка у комплетној канализационој мрежи овог дела града – т.ј. од Триангле до Аутобуске станице“ ( ул Светог Саве и Жике Поповића, пр.аутора). Тодоровић је на питање колико кошта ова интервенција изјавио да се ради о више стотина хиљада динара и да ће она бити исплаћена из сопствених средстава ЈКП , као и да се то неће одразити на висину рачуна грађана.

“ Интервенција је била неопходна, јер просто је право чудо , како је канализација уопште функционисала, узимајући у обзир да , малтене, пет деценија није очишћена“, додао је на крају.

Подсетимо, ово је други пут да се врше  интервенције оваквих размера  на градској канализационој мрежи – током прошле године то је учињено на потезу од главног градског трга па до изласка из Кучева у правцу Пожаревца, као и од Установе за старија и одрасла лица ( бивша касарна) па до моста на Пеку.

Loading