Слободан Шулејић нови председник Удружења хомољских пчелара „Пек“

IMG_3343
Facebook

Удружењe хомољских пчелара „Пек“ одржало је  у суботу, 03. марта своју Изборну скупштину . Пре почетка рада , пчелара и њигхове госте је у име локалне самоуправе поздравио Владимир Стојановић  , председник СО Кучево, који је заједно са Милошем Петровићем, чланом Општинског већа, присуствовао Скупштини. Непосредним изјашњавањем , чланови Скупштине Удружења су  за новог председника Удружења изабран је Слободан Шулејић, за потпредседника Ненад Вермешановић,  за секретара  Драгољуб Кржановић а за благајника Драган Вицановић.Изабран је и нови Извршни одбор од 7 чланова : Александар Илић, Драган Блажевић, Мирко Петровић,Љубиша Маленовић, Предраг Макуљевић, као и Надзорни одбор чији су чланови постали: Живојин Ивановић ( предс) Драгиша Мартиновић и Ђокић Живорад. У  Дисциплинску комисију изабрани су : Драган Јовановић ( предс), Новак Новаковић и Радиша Стојиловић.

Пре ове тачке пчелари су усвојили Извештај о раду и Финансијски извештај Удружења за 2017. годину и сагласили  се  са  Планом рада за текућу 2018. годину . Потом су уручена признања СПОС-а ( Савез пчеларских организација Србије)  . Признања републичке организације добили су :Вермешановић Ненад  и проф. др. Јован Живановић;  Златну значку Новак Новаковић; захвалнице : Мирко Петровић, Томислав Јовић и Зоран Лазић; похвалнице : Предраг Макуљевић, Драгољуб Рајковић и Цветко Пајић.   Признања Удружења хомољских пчелара „Пек“ за 2017. годину уручена су Владимиру Стојановићу, председнику СО Кучево, Дарку Рошкићу и Саша Кришановић.

Такође, утврђен је и предлог за доделу признања СПОС-а за 2018. годину – Драган Блажевић,  проф. др. Јован Живановић, за Златну значку предложен је Драган Ковачевић, за похвалницу Војислав Аврамовић а за захвалнице Тихомир Паскаревић и Дамир Маленовић.

Потписана је и Повеља о братимљењу са Удружењем пчелара „Пешчара“ из Ковина.

У едукативном делу седнице, предавање је одржао Иван Милосављевић  из Крагуjевца.

 

 

 

 

Loading