Voluja –Predavanje za članove Udruženja voćara i povrtara na temu „Bolesti voćaka i njihova zaštita“

IMG_20180204_160953
Facebook

U nedelju 04. februara, u Voluji je organizovana edukacija za članove Udruženja voćara i povrtara na temu „Bolesti voćaka i njihova zaštita“. Predavanje je održala direktorka ZZ „Soare“, dipl. inž. poljoprivrede za voćarstvo i vinogradarstvo, Katarina Delić. Glavna tema bila je zaštita dunje, kao najznačajnije uzgajane voćke ovog  udruženja. Pored dunje, govorilo se i o zaštiti kupine i jagode, djubrenju i rezidbi, kao i drugim agro- i pomotehničkim merama, a sve u cilju pravilnog ulaska u predstojeći period vegetacije.

Članove udruženja je takođe zanimala osnovna odgajivačka organizacija, čija je registracija u toku. Početak rada matične službe za matičenje stoke najavljuje se za početak marta, odmah po izlasku pravilnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nakon edukacije Katarina Delić  je za naš portal izjavila : „ Naš osnovni cilj je da podignemo nivo poljoprivredne proizvodnjeopštine kroz edukaciju i informisanje poljoprivrednika . Današnje predavanje, koje je bilo izuzetno posećeno, organizovali smo zajedno sa predsednikom Udruženja Darijanom Drikićem i ono je je tek uvertira za ono što Zadruga planira da uradi na ovom polju.“

Loading