Буџет „тежи“ за 40 милиона

IMG_2799
Facebook

Доношењем одлуке о ребалансу овогодишњег буџета, одборници који су присуствовали данашњој седници локалног парламента заказаној по хитном поступку,  омогућили су решавање једног вишегодишњег, изузетно тешког, инфраструктурног проблема : санацију пута Кучајна – Равниште. Колико ће то значити становницима општине који су животно везани за тај путни правац, као и за развој туризма, излишно је и говорити. Осим ове, разлог за сазивање седнице лежи и у потреби да се Скупштина сагласи са потписаним Уговором на основу кога се Јавно предузеће за одржавање путева припојило Јавном комуналном предузећу. Из ове, проистекле су и још две тачке које је требало усвојити – измену одлуке о максималном броју запослених у јавном сектору ( одлука се доноси на основу сваког појединачног предузећа или установе, па пошто је дошло до спајања два јавна предузећа то ју је требало изменити у том делу) и доношењу нове одлуке којом би се ЈКП поверили послови од јавног интереса. Одборници су се сагласили и да се приступи отуђењу, тј продаји комплекса  „Платани“ заинтересованом инвеститору. Све одлуке донете су једногласно са  23 гласа „за“ (СО броји укупно 43 одборника а скупштинску већину чини 25 одборника, од којих је један био спречен да дође из здравствених разлога а други је закаснио на почетак седнице). Представници опозиције ( 18 одборника) нису присуствовали заседању.

Обраћајући се присутнима председник општине Кучево Новица Јаношевић  је између осталог  рекао „… захвалио бих се свим одборницима владајуће већине који су показали одговорност, издвојили време и допринели да се донесу овако важне одлуке за добробит свих грађана…поносан сам што и сам и ја њен део…“

Затварајући седницу, председник СО Кучево Владимир Стојановић, нагласио je да је одсуство опозиције са данашње седнице још једном показало њихову некоректност, али и некомпетентност  да учествују у доношењу одлука битних за развој општине, као и крајњу неодговорност, пре свега према бирачима који су гласали за њих,  а потом и према свим осталим становницима општине Кучево.

Loading