Стојановић сазвао седницу Скупштине општине по хитном поступку

IMG_2787
Facebook

„Први међу једнакима“ локалног парламента, председник СО Владимир Стојановић, упутио је данас позив одборницима да присуствује седници која ће бити одржана по хитном поступку  сутра, 31.јануара,  са почетком у 12 часова.

„ Разлог сазивања седнице је што сам оценио оправданим предлог Општинског већа  да  Скупштина општине треба донети Одлуку којом би се сагласила са Уговором о припајању Јавног предузећа за одржавање поутева и јавне расвете општине Кучево Јавном комуналном предузећу Кучево. Наиме, ова два Јавна предузећа, чији је оснивач локална самоуправа, потписала су и оверила наведени  Уговор код нотара у понедељак  29. јануара а одмах након тога Општинско веће је одржало своју седницу и одлучило да предложи Скупштини да се сагласи са истим.

Такође, било је неопходно и да се изврши и ребаланс оовогодишњег  буџета – као што је познато, након што смо у децембру усвојили буџет за 2018. годину, од државе смо добили донацију у висини од 40 милиона динара за асфалтирање пута Кучајна – Равниште. Да би ова средства  могли користити неопходно је да Скупштина општине донесе одлуку којом би се и приходовна и расходовна страна увећале за тај износ.“

Loading