Кучево у Регионалном стамбеном програму

IMG_2502
Facebook

Председник општине Кучево, Новица Јаношевић и директорка Центра за социјални рад за општину Кучево Слађана Марановић – Николић потписали су Уговор са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије и Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд о регулисању права и обавеза уговорних страна увези са израдом техничке документације за изградњу стамбених објеката у Републици Србији намењених за социјално становање у заштићеним условима за избеглице у оквиру Регионалног стамбеног програма – Стамбени програм у Републици Србији. Коначном реализацијом Уговора требала би бити изграђена стамбена зграда са 6 стамбених јединица.

Регионални стамбени програм је вишегодишњи пројекат Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице у региону. Програм се у Србији спроводи уз подршку ОЕБС-а и УНХЦР-а, финансиран је средствина ЕУ, САД, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

Кучево је и раније учествовало у сличним програма – у насељу „Колонија“ на постојећим зградама дограђени су спратови са укупно 21 станом а откупљено је и више кућа у различитим насељима општине.

 

Loading