Edukacija za kučevačke poljoprivrednike u organizaciji Udruženja “Agro Klaster Homolja”

IMG_2574
Facebook

U svečanoj Sali Skupštine opštine održana je  EDUKACIJA za zainteresovane u okviru projekta “ Budi hrabar otpočni sopstveni biznis” koji uz podršku Razvojne Agencije Srbije realizuje Udruženje “Agro Klaster Homolja” iz Žagubice. Projekat, kako je to za naš portal izjavio Rajko Sredanović, predsednik UO udruženja koji je zajedno sa klaster menadžerkom Slobodankom Jaćić prisustvovao edukaciji,  deo je mnogo kompleksnijeg pristupa razvoju ovih krajeva pod nazivom “Održivost Homolja” koji za cilj ima objedinjavanje potencijala i zajedničkog nastupa na inostranim tržištima, posebno kad se radi o preradi pečuraka, šumskog bilja i etnoturizmu.

Edukaciju kučevačkim poljoprivrednicima koja je obuhvatala teme :  Brendiranje i izlazak na Ino trziste; Prerada i pakovanje proizvoda; Marketing; Ambalaža i odabir proizvoda; Kvalitet; Inovacija;  Ambalaža idizajn ;Brendiranje proizvoda; izvoz; Zakonski okviri i mere Vlade Republike Srbije za podsticaj privatnog preduzetništva i Pospešivanje samozapošljavanja održao je Božidar Kačunković predavač iz Konsultantske firme BIZ.

 

U sklopu projekta  predvidjen je i održavanje  seminara  sa Studijskom posetom preduzeću Eko Fungi u Padinskoj skeli koje je lider u organskoj proizvodnji I gajenju šampinjona i bukovače. Firma je u globalnim okvirima priznata po izvođenju specijalizovanih obuka za  transfer tehnologije I proizvodnje pečuraka po najsavremenijim metodama i kod njih na obuku  dolaze proizvodjači sa svih kontinenata . Agroklaster je uspeo da za 15 kučevačkih poljoprivrednika u ovom preduzeću obezbedi besplatan jednodnevni seminar sa prakticnom obukom

Loading