Главни задатак – едукација и информисање пољопривредника

IMG_2518
Facebook

Развој пољопривредних грана могућ је само удруживањем  у Земљорадничке задруге како би пољопривредници лакше и под повољнијим условима могли да изврше набавку потребног репроматеријала и имали осигурано тржиште и сигурне цене. Из тог разлога је у септембру 2017. Године основана и Земљорадничка задруга „Соаре“ из Нереснице ( „Соаре“ на Влашком значи Сунце, прим. аутора).

 

Директорка Задруге, дипл. инж. пољопривреде, Катарина Делић између осталог наглашава : „Оснивањем Задруге стварају се предуслови за подизање стандарда пољопривредне производње на територији општине Кучево.  У овом периоду нашег рада акценат стављамо на едукацију пољопривредних произвођача као и на стално информисање наших чланова о новитетима  из области њихове производње. Циљ нам је да укажемо на који начин и које предности добијају повећањем сточног фонда као и на акцентовању важности домаћих производа и финализирању производње, односно да све што се произведе, добије крајњу форму у којој ће стићи до потрошачке корпе наших грађана.“

 

     У склопу Земљорадничке задруге „Соаре“ Нересница  формирана је и основна одгајивачка организација, коју води дипл. инжењер пољопривреде за сточарство, Данијел Чикаревић. Основни задатак ове организације  је да пољопривренике упозна  о свим врстама субвенција које могу добити  за своја грла, потом матичење грла, устројавање матичне евиденције као и рад на терену који предвиђа обилазак сточара и давање п обиласком терена и даје препоруке у циљу побољшања сточарства.

 

 

Канцеларија Земљорадничке задруге „Соаре“ налази се у згради бившег Комитета, ул Жике Поповића 66 и ради од понедељка до петка  у периоду од 08:00-16:00 ч.

„Позивамо  све пољопривредне произвођачи да дођу, ближе се информишу о нашем раду  и попуне анкету коју Задруга спроводи“ рекли су на крају разговора Катарина и Данијел.

 

Loading