Беч на штулама! Сјајан наступ КУД-а из Волује!

25497292_134806673969991_1801246949_n
Facebook

Добар глас далеко се чује! Јединствени приступ очувању традиције и културних предања, новооснованог  Културно уметничког друштва “Штуле ‘ из Волује, добио је заслужено признање од стране  КУД “Стеван Мокрањац’ из Беча’, иначе актуелног европског  првака у  фолклору, које га је позвало да учествује на  свечаном концерту  под називом “Корак по корак“. Концерт је одржан у суботу, 16. децембра у Бечу и на њему су сем домаћина и КУД „Штуле“  наступила и следећа културно уметничка друштва : КУД “Дворови“ из Дворова Република Српска , КУД “Острог“ из Linza  – КУД “Кнез Лазар“ из Gmundena , КУД “Јован Јовановић Змај“ из Oberwaltersdorf ,  КУД “Жика Поповић“ из Рановца , КУД “Корак по корак“  Петровац на Млави“  и  Дечји хор “Неготински дечаци“ из Неготина.

О самом наступу и атмосфери на концерту председница Управног одбора КУД-а “Штуле“ Розица Драгојловић  нам је рекла :

У препуној свечаној сали био је велики број посетилаца из наше општине који су дошли да пруже подршку нашем културно уметничком друштву. Наступ фолклорне групе ветерана на штулама био је пропраћен овацијама. Осим на штулама одигран је сплет влашких игара . Цео наступ трајао је 10 минута. Изузетан наступ је имао и наш млади виолиниста Огњен Јањић који је освојио симпатије публике. Огњен је извео своју соло тачку, пратио фолклорну групу ветерана и на крају свирао на забави и дружењу за све учеснике и госте.

Икористили смо прилику да остваримо контакте са нашим људима у дијаспори, са представницима културно уметничких друштава, где су нам упућени позиви за нова гостовања не само у Бечу већ и у осталим градовима Аустрије.

Захваљујемо се домаћинима на изузетном пријему и нашим људима коју су дошли да нас подрже. Захваљујемо се локалној самоуправи на подршци и поклонима коју су послали за наше домаћине”.

Loading