U Neresnici održan Karavan zapošljavanja NSZ i lokalne samouprave

Facebook

 U četvrtak 10.novembra u prostorijama   OŠ „Ugrin Branković“ u Neresnici, Nacionalna služba za zapošljavanje Filija Požarevac i lokalna samouprava opštine Kučevo, omogućile su zainteresovanim licima da iskoriste usluge koju pružaju Karavani zapošljavanja.

 „Usluga Karavana zapošljavanja je usmerena ka teže zapošljivim licima, odnosno ka onim licima koja zbog zdravstvenog stanja, nedovoljnog ili neodgovarajućeg obrazovanja, sociodemografskih karakteristika, ili iz drugih razloga nisu prijavljena na evidenciju Nacionalne službe. Aktivnosti Nacionalne službe u okviru navedene usluge obuhvataju : informisanje tražioca zaposlenja o uslovima i načinima prijavljivanja na evidenciju, o pravima i obavezama nezaposlenog lica, o uslugama Nacionalne službe, kao i o merama aktivne politike zapošljavanja, prijavljivanja lica na evidenciju Nacionalne službe i savetovanja u zapošljavanju”, rekli su za naš portal članovi mobilnog tima Nacionlane službe za zapošljavanje Filijala Požarevac Perica Mladenović- savetnik za zapošljavanje, Dragana Nedeljković – savetnik za pravnu pomoć ,Nataše Jezdimirović – organizatora programa zapošljavanja i dipl. ecc Mirjana Gicić

dscf8940

 Preduslov za sprovođenje aktivnosti u okviru navedene usluge je uspostavljanje saradnje NSZ sa lokalnom samoupravom i socijalnim partnerima u cilju obezbeđivanja adekvatnog prostora na lokaciji pristupačnijoj lokalnom stanovništvu. Aktivnost se sprovodi izlaskom na teren mobilnog tima Nacionalne službe Filijle Požarevac i omogućavanju zainteresovanim da ne odlazeći iz svog mesta, iskoriste sve usluge koje NSZ pruža.

dscf8941

 Ispred lokalne samouprave predstavnike NSZ i korisnike njihovih usluga pozdravio je i Karavan zapošljavanja zvanično otvorio Miloš Petrović, član Opštinskog veća opštine Kučevo zadužen za razvojne projekte.

dscf8945

“Veoma smo zadovoljni današnjim odzivom “ rekao je nakon izvedenih aktivnosti Perica Mladenović “ ljudi su iskoristili priliku da se prijave na evidenciju, kao i da se upoznaju sa mnogobrojnim informacijama vezanim za mogućnost zapošljavanja”.

Loading