ЈКП „Кучево“– у следећу зиму са измењеним концептом рада

IMG_1982
Facebook

Први снег ове зиме пао нам је током протеклог викенда али није изазвао никаквих већих потешкоћа јер су све надлежне службе на територији општине реаговале одмах и у складу са прописима. Један од најважнијих друштвених фактора задужен да град у зимским условима функционише нормално је  ЈКП „Кучево“.

„Предузели смо  све неопходне мере како би могли  одговорити свим изазовима које предстојећа зима може поставити пред нас „ рекао је Горан Тодоровић директор овог јавног предузећа.“ Оно што бих желео нагласити је да смо променили пословну филозофију. То практично значи да ћемо од сада реаговати пре него што се нешто деси а не након тога. Деловаћемо превентивно – тј. улице  и тротоари у  граду ( ЈКП је надлежно за сам град Кучево, прим.аутора) од сада ће бити посипане потребним средствима  уочи  или на самом почетку  падавина, првенствено да би се избегло чишћење и застоји по граду.

У складу са новом концепцијом рада све заштићене површине у  ужем центру града  ( односи се на поплочане тротоаре  у затвореном делу улице Светог Саве, на главном градском тргу и улицама „Слободана Јовића“ и „др Бошка Вребалова“) биће третиране специјалним средствима који им не штете а не дозвољавају формирање слоја леда и снега ( Аквастин).Тротоари у другим деловима града посипаће се мешавином која им неће штетити а такође ће спречити стварање поледице и снежног покривача.

Када се ради о улицама, имамо довољно потребног материјала за посипање и сву неопходну механизацију ( 2 камиона са плуговима, посипач сољу и три комбиноване машине – ИЦБ, СКИП и РД). И као што сам већ  рекао, од сада ће посипање сољу и другим средствима бити превентивно, значи уочи или на самом почетку падавина, тако да очекујемо да ове зимске сезоне немамо никаквих потешкоћа у функционисању града“.

Loading