«

»

jan 11 2018

Štampati ovo Članak

Karavan fantastike u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu

 

 

U petak, 12. januara  sa početkom od 19 časova u Zavičajnoj galeriji Centra za kulturu Kučevo održaće se KARAVAN FANTASTIKE. Publika će imati prilike da prisustvuje promocijama romana  i razgovara o različitim temama sa trojicom mladih srpskih autora fantastike : Srđanom Tomićem, Nemanjom Jovanovim I Duškom Blagojevićem. Književnici će predstaviti autentični pristup metaforičnom begu iz tamnice culture sa posebnim na teme : Tamnica kao metafora, zatvorenosti duše ;Tamnica kulture kao stanje današnjeg društva; Tamnica kao mesto odakle se mora pobeći ;Tamnica kao metafora književnog dela; Prevazilaženje samoutamničenja.

                                                   „TAMNICA KULTURE“

 Danas tamnujemo, ali ne u kulama već u dubinama sopstvene duše. Mitski prikaz utamničenja gajio je kod našeg naroda večne slobodarske želje, ali se to danas menja. Da li smo svi danas tamničari i ujedno ključari sopstvenih duša? Kroz analogije iz svojih radova, koji se u svakom smislu bave utamničenjem, autori Karavana fantastike, pokrenuće sa publikom tribinu na temu oslobođenja duše, kroz ponovno oživljavanje i negovanje mlade pisane reči. Nasleđa kvaliteta ostavljenog u amanet. Ljubavi prema spoznaji i oslobođenju, pre svega, nas samih iz okova koje sami sebi namećemo.

Print

 

 

Slične teme:

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://www.ekucevo.rs/2018/01/11/karavan-fantastike-u-zavicajnoj-galeriji-centra-za-kulturu/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *