«

»

jun 14 2017

Štampati ovo Članak

Кучево међу победницима конкурса „ГРАДОВИ У ФОКУСУ 2017.“

 

Кучево је остварило још један изванредан резултат у борби за очување пребогате културне баштине –након идеалног организовања 50. Смотре „Хомољских Мотива“ успело је да се , како се то у образложењу одлуке каже „…изванредним пројектом…“ под називом „Златна долина Хомоља“, сврста међу 10 победника конкурса Министарства културе и информисања „ГРАДОВИ У ФОКУСУ 2017.“!

Резултате Конкурса представио  је на конференцији за штампу министар Владан Вукосављевић који је истакао да је конкуренција била велика и да комисија није имала ни мало лак задатак али да је ипак одабрала најбоље. „У Стретагији културног развоја врло је наглашено опредељење Министарства културе за политику децентрализације културе. Култура не сме да има исходиште, квалитет, установе и манифестације само у Београду, Новом Саду и Нишу, већ мора да дође до сваког насељеног места у земљи“, нагласио је Вукосављевић .

На Конкурсу је учествовало укупно 58 локалних самоуправа  а у ужи избор их је ушло њих 13,  од којих је 10 одабрано за победнике. Победнички пројекти су 05. јуна имали своју презентацију у Министарству за културу, пројекат „Златна долина Хомоља су Конкурсној комисији представили заменица председника општине Славица Булутић, заменик руководиоца пројекта Сузана Марковић и координатор пројекта за грађевински део Душан Тодоровић.

 

  Одлуком конкурсне комисије подржани су следећи пројекти: „Да куцнем у дрво“ (Бачка Паланка) са 32.600.000 динара, „Дијалек(А)т“ (Власотинце) – 26 милиона динара, „Светлости царског града“ (Сремска Митровица) – 24 милиона динара, „Сачувајмо културу Шида“ (Шид) – 19 милиона динара, „Врањском калдрмом“ (Врање) – 9.900.000 динара, „Трг у фокусу“ (Краљево) – 7.600.000 динара. Међу пројектима су и „Култура као покретач локалног економског развоја у Белој Паланци“ (Бела Паланка) – 6.700.000 динара, „Мионица – варош у духу метрополе“ (Мионица) – 6.700.000 динара, „Морава у срцу Трстеника“ (Трстеник) – 4.200.000 динара и „Златна долина Хомоља“ (Кучево) – 3.500.000 динара.

Slične teme:

    Nisu pronadjene slične teme

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://www.ekucevo.rs/2017/06/14/kucevo-medju-pobednicima-konkursa-za-gradovi-u-fokusu-2017/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *