«

»

jun 04 2017

Štampati ovo Članak

50. „Хомољски Мотиви „ 10. дан –ДЕФИЛЕ УЧЕСНИКА и КОНЦЕРТ НАРОДНИХ УМЕТНИКА (ФОТО И ВИДЕО)

 

Тротоари у главној улици Кучева били су тесни да приме све оне који су желели да лично виде Дефиле учесника јубиларне 50-те Смотре народног ствралаштва „Хомољски Мотиви“. Традиционално,  поворку је поносно предводио јахач на коњу а пратиле су га чезе,  па за њима сви учесници.

Смотра је одржана на Летњој позорници на главном градском тргу. Посетиоци су били у прилици да чују поздравну реч Врховног пастира коју је изговорио Тихомир Арсић, уследило је  отварање Смотре од  стране Дејана Поповића члана Надзорног одбора  Електропривреде Србије, па наступ народних уметника. Наравно, можда и највише пажње је изазвао избор НАЈЛЕПШЕ ПАСТИРИЦЕ јубиларне 50 – те Смотре. Жири је после много мука , јер је на позорници продефиловало оно најлепше што Србија има, одлучио да титулу 2. пратиље понесе Ања Божовић из Зубиног Потока, за 1.пратиљу проглашена је Александра Стојановић из Медвеђе док је за најлепшу пастирицу проглашена Александра Вуковић из Суботице.

https://www.youtube.com/watch?v=84UgXowG-SA

Slične teme:

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://www.ekucevo.rs/2017/06/04/50-homoljski-motivi-10-dan-defile-ucesnika-i-koncert-narodnih-umetnika/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *