«

»

dec 17 2016

Štampati ovo Članak

Saša Bulutić novi predsednik Šahovskog kluba „Zvižd“

 

Na Izbornoj skupštini Šahovskog  kluba „Zvižd“,  koja je održana 17. decembra,  za  novog predsednika izabran je prvokategornik Saša Bulutić. Nakon skupštine održano je i otvoreno prvenstvo ŠK „Zvižd“ na kome je nastupilo 14 šahista. Najbolji na turniru bio je novoizabrani predsednik Saša Bulutić, na drugo mesto plasirao se Miloš Živanović a na treće Goran Milošević.

Šah klub ima ukupno 40 šahista od čega 15 pionirki i pionira. U ovoj kategoriji  veliki uspeh ostvario je Đorđe Petrović  na Okružnom takmičenju gde je zauzeo peto mesto i  uspeo da se plasira na Republičko.

 

Slične teme:

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://www.ekucevo.rs/2016/12/17/sasa-bulutic-novi-predsednik-sahovskog-kluba-zvizd/

1 comment

 1. Peca

  Čestitam šahistima ŠK“ZVIŽD“a na plasmanu u viši rang natjecanja.Nakon dugo vremena vratio se tamo gdje mu je i mjesto.Raduje me da toliko mladih ima u klubu,i da će jednoga dana dostojno zamjeniti nekadašnju „zlatnu „generaciju :LAZOVIĆ MILAN,VOJISLAV -VOJA KOCIĆ,MLADENOVIČ MIODRAG,JOSIPOVIĆ ZLATKO,JOSIPOVIĆ PERICA,VELINOV DMITAR „MITKE“,BRANISLAV NIČIĆ,ZAKŠEK DUŠAN,ĆULUM PETAR, ANĐELIĆ VESELIN ,VELIĆ VLADIMIR-ZAJA ,TISMONAREVIĆ JOVAN,… Inače Kučevo je nekad bilo „rasadnik“dobrih šahista (govorim o“ staroj generaciji“ a nadam se da to vrijedi i za ove koje dolaze).
  Moram priznati da mi je jako žao da šahovski klub organizira samo jedan turnir godišnje i to za SRETENJE. Šah klub postoji više od 40 godina ,a da se nitko nije sjetio da organizira bar jedan Memorijalni turnir u čast pokojnih OSNIVAČA,IGRAČA I KAPETANA ŠK“ZVIŽD“
  ( LAZOVIĆ, KOCIĆ,MLADENOVIĆ), a mislim da su to stvarno zaslužili.
  Prije 2 godine ŠK“ZVIŽD“ je slavio 40 godina postojanja.Čitao sam izjavu bivšeg predsjednika kluba g-dina Steve Ilića o formiranju kluba,
  broju članova , šahovskoj školi,najboljim igračima kluba … Zanimljivo da nije spomenuo niti jednog od osnivača i igrača kluba (pokojnih ili živih kojih je jako malo) .Ako je zaboravio poslat ću mu vrlo rado i popis osnivača i sliku igrača kluba.
  Pozdrav od Pece
  PS : Primjedbe inače idu na „dušu“g-dina Ilića koji je jedan od malobrojnih živih igrača i članova kluba.

   

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *